Koulutukset

Tulemme kokoamaan kaikki Lapin yritysten koulutukset tälle sivulle. Mukana on live- ja etäkoulutuksia, tallenteita/videoita, parin tunnin täsmätyöpajoja, tutkintoon tähtääviä pidempiä koulutuksia ja kaikkea siltä väliltä. Tervetuloa selailemaan!

Katso tallenne 3.9.2021 pidetystä markkinavuoropuhelusta, jossa yrityskoulutuskalenteria esitellään.

Koulutuksen aihe

Opiskelutapa

Opiskelupaikka

Koulutus alkaa

Elokuussa 2024 alkavat koulutukset

Markkinoinnin Lunttilaput -Tekoäly

Markkinoinnin Lunttilaput -tekoälykoulutuksessa painotus on tekoälyssä ja liiketoiminnan kehittämisessä. Tekoälyn mahdollisuuksia ja tekoälytyökaluja esitellään innostavasti…

Markkinoinnin Lunttilaput -Tekoäly

8.8.202412:00 - 12:00 Markkinointi Tornio Monimuotokoulutus Ilm. viim. 31.7.2024

Suora linkki: https://yrityskoulutuskalenteri.fi/koulutukset/markkinoinnin-lunttilaput-tekoaly/

Markkinoinnin Lunttilaput -tekoälykoulutuksessa painotus on tekoälyssä ja liiketoiminnan kehittämisessä. Tekoälyn mahdollisuuksia ja tekoälytyökaluja esitellään innostavasti ja käytännönläheisesti. Jokainen koulutuspäivä sisältää työpajaosuuden, jossa osallistujat pääsevät itse viemään oppeja käytäntöön. Tekoälyn lisäksi koulutuksessa käsitellään muita haastavaan aikaan liittyviä teemoja, kuten ajanhallintaa ja aikaansaamista sekä liiketoimintaa poikkeusoloissa.

Koulutuksen järjestäjä

Ammattiopisto Lappia ja Paikallinen Mainostoimisto

Lisätiedot ja ilmoittautuminen koulutuksen järjestäjän sivulta

Tutustu ja ilmoittaudu

Vastuullisen ravintolatoiminnan johtaminen - Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto

Tulevaisuuden keittiöjohtajuus odottaa – Tartu tilaisuuteen ja kehity huippuosaajaksi! Haluatko nousta ravintola-alan kärkipelaajaksi? Tule mukaan…

Vastuullisen ravintolatoiminnan johtaminen - Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto

13.8.202412:00 - 12:00 Esimiestaidot Rovaniemi Monimuotokoulutus Ilm. viim. 28.7.2024

Suora linkki: https://yrityskoulutuskalenteri.fi/koulutukset/vastuullisen-ravintolatoiminnan-johtaminen-majoitus-ja-ravitsemisalan-esimiestyon-erikoisammattitutkinto/

Tulevaisuuden keittiöjohtajuus odottaa – Tartu tilaisuuteen ja kehity huippuosaajaksi! Haluatko nousta ravintola-alan kärkipelaajaksi? Tule mukaan Vastuullisen ravintolatoiminnan johtamisen koulutukseen, joka on suunniteltu juuri sinulle, jolla on paloa kehittää tulevaisuuden keittiötoimintaa. Olipa sinulla kokemusta sitten esihenkilönä tai tiiminvetäjänä, tai kyseinen tehtävä on sinulla vasta suunnitelmissa, tämä koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittyä.

KOULUTUKSEN TAVOITE
Koulutuksessa opit hallitsemaan keittiötoiminnan muutoksia, kehittämään palveluita ja hankkimaan tarvittavaa osaamista tiimien valmentamiseen. Lisäksi saat käyttöösi tehokkaat työkalut, joilla ohjaat keittiösi tulokselliseen toimintaan niin lainsäädännön kuin taloudenkin saralla. Vahvistat johtamistaitojasi ja saat valmiuksia, joilla inspiroit tiimiäsi kohti muutosta ja tuloksellisuutta.

Opetuksesta vastaavat kokeneet opettajat Ari Manninen, Maria Lehtinen sekä Eveliina Hiltunen. Asiantuntijoina mukana myös mm. Tero Mäntykangas (Lapland Hotels), Jouko Rajanen (Choco Deli, Lapin Krassi, Ravintola Massimo), Joel Manninen (Glowing Ember, Suomen MasterChef kilpailija 2023) sekä Ilari Kesti (Lisäpalvelu Pohjois-Suomi).

TOTEUTUSSUUNNITELMA
Koulutus alkaa oppisopimuskoulutuksena tai monimuotokoulutuksena elokuussa 2024. Koulutusaika 08/2024 - 12/2025. Lähiopetuspäiviä on 16 ja verkko-opetuspäiviä 5. Lisäksi opetukseen sisältyy itsenäisiä oppimistehtäviä.

Lähiopetus järjestetään Rovaniemellä, mutta työpaikkasi voi olla missä päin Lappia tahansa.

Oppisopimuskoulutus edellyttää voimassa olevaa työsuhdetta alan työpaikassa ammatillisesti pätevän työpaikkaohjaajan ohjaamana. Koulutus on maksuton.

Monimuotokoulutuksessa ei vaadita alan paikkaa. Opiskelu on omaehtoista ja sisältää lähiopetuksen, työharjoittelun opiskelijan itse hankkimissa esihenkilötehtävissä, oppimistehtävät ja projektityön. Opiskelumaksu on 400 eur.

HAKEUTUMINEN
Hakeutuminen 28.7.2024 mennessä. Olemme yhteydessä hakijoihin hakuajan päätyttyä. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Lisätietoja sisällöstä ja toteutuksesta:
Ari Manninen, puh 0400 318 688, ari.manninen@redu.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta:
Merja Makkonen, puh. 040 182 7291, merja.makkonen@redu.fi

Koulutuksen järjestäjä

Lapin koulutuskeskus REDU

Lisätiedot ja ilmoittautuminen koulutuksen järjestäjän sivulta

Tutustu ja ilmoittaudu

Tarinasta tuotteiksi! Tarinapolku-paja

Tässä koulutuksessa pääset työstämään oman yrityksesi lumettoman ajan matkailutuotetta tarinallistamisen avulla. Tuotteistamisen kohteeksi voit valita…

Tarinasta tuotteiksi! Tarinapolku-paja

19.8.202409:00 - 09:00 Tuotteistaminen Kittilä Työpaja Ilm. viim. 12.8.2024

Suora linkki: https://yrityskoulutuskalenteri.fi/koulutukset/tarinasta-tuotteiksi-tarinapolku-paja/

Tässä koulutuksessa pääset työstämään oman yrityksesi lumettoman ajan matkailutuotetta tarinallistamisen avulla. Tuotteistamisen kohteeksi voit valita joko täysin uuden elämyksen tai tuunata jo olemassa olevaa tuotetta tarinallisempaan muotoon.

Voit myös valita talvituotteen ja pyrkiä kehittämään tuolle tuotteelle vastineen lumettomalle ajalle. Tavoitteena on tuotteistaa alueelle uusia houkuttelevia lumettoman ajan elämyksiä. Koulutukseen sisältyy johdanto, jossa esimerkkejä tarinallistetuista matkailutuotteista. Hyödynnämme pajassa kesäkuun tarinapajassa jo ideoituja alueen omia lumettoman ajan tarinaelementtejä!

Kouluttajana toimii tarinallistaja Anne Kalliomäki Tarinakone Oy:sta. Anne on tarinallistamisen kokenein asiantuntija Suomessa. Hän on kirjoittanut palkitun tietokirjan kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä. Anne on myös Visit Finland akatemia valmentaja. Tarinakoneen asiakkaina mm. Santa’s Hotels, Hullu Poro ja Polar Star Travel.

Tilaisuus on suunnattu alueen yrityksille, on kaikille avoin ja maksuton.

TARINAPOLKU-PAJAN OHJELMA:

9.00 Johdanto: asiakkaan palvelupolku tarinaksi? Tarinallistamisen keinot matkailussa
9.30 Alueen tarinaelementit: Lumettoman ajan elementit Kittilässä?
10.00 Oman tuotteen tarinaelementtien tunnistaminen – Stooripuu apuna
10.30 Tiivistetään oman palvelun tarinan idea
10.45 Sparraus kaverin kanssa tarinan ideasta
11.00 Tarinapolku eli tuotteen vaiheiden hahmottelu draaman kaaren avulla
11.45 Kahvitauko
12.00 Yhteinen tarinapiiri, miten lumettoman ajan elämykset tuotteiksi ja myyntiin?
13.00 Työpaja päättyy

Koulutuksen järjestäjä

Kideve Elinkeinopalvelut

Lisätiedot ja ilmoittautuminen koulutuksen järjestäjän sivulta

Tutustu ja ilmoittaudu

Highway to ICT

Maailma digitalisoituu hurjaa vauhtia, ja samalla kysyntä taitaville ICT-osaajille kasvaa jatkuvasti useilla aloilla. Highway to…

Highway to ICT

19.8.202412:00 - 12:00 Digitaidot Verkkokoulutus Ilm. viim. 31.7.2024

Suora linkki: https://yrityskoulutuskalenteri.fi/koulutukset/highway-to-ict/

Maailma digitalisoituu hurjaa vauhtia, ja samalla kysyntä taitaville ICT-osaajille kasvaa jatkuvasti useilla aloilla. Highway to ICT –hankkeen tarjoama koulutus tarjoaa ratkaisun tähän haasteeseen. Koulutus tarjoaa sinulle käytännön taitoja, joita tarvitset hyödyntääksesi digitaalisia ratkaisuja ja teknologiaa työssäsi.

Highway to ICT -hankkeen kohderyhmänä ovat työttömät tai työttömyysuhan alaiset, etenkin nuoret henkilöt, mutta koulutukseen voivat hakeutua kaikki uusien ICT-taitojen hankkimisesta ja uudelleenkoulutuksesta kiinnostuneet. Erityisenä kohderyhmänä ovat rakennemuutosaloilla, kuten turvealalla, työskentelevät tai työskennelleet henkilöt.

Aiempaa ICT-osaamista ei edellytetä, ja taustakoulutukseksi riittää peruskoulututkinto. Koulusta varten opiskelijalla tulee olla Windows 10- tai 11 -käyttöjärjestelmällä ja Internet-yhteys.

Hanke toteuttaa vuosina 2024 – 2026 neljä koulutuskierrosta, jotka koostuvat opintojaksoista sekä harjoitteluosuudesta. Syksyllä 2024 alkava koulutus ajoittuu välille 19.8.2024 – 16.2.2025. Opetus järjestetään etänä arkiaamuisin.

Koulutuksen laajuus on kaikkiaan 45 opintopistettä (op). Koulutus rakentuu seuraavista kokonaisuuksista:
Opiskelu- ja tietotekniset taidot, 5 op
Projektiosaaminen ja tiimityö, 10 op
Low-code- ja no-code-kehittäminen, 10 op
Ohjelmistotestauksen perusteet ja menetelmät, 10 op
Harjoittelu, 10 op

Hakuaika
Syksyn 2024 koulutukseen voi hakea välillä 15.4. – 31.7., ja haun tulokset ilmoitetaan 12.8. mennessä. Myöhempien koulutuskierrosten toteutus- ja hakuajat ovat seuraavat:
2. kierros: toteutus 1/2025 – 6/2025, haku 8/2024 – 11/2024
3. kierros: toteutus 8/2025 – 2/2026, haku 3/2025 – 6/2025
4. kierros: toteutus 1/2026 – 6/2026, haku 8/2025 – 11/2025

Katso lisätietoja koulutuksen sisällöistä ja hakuohjeet verkkosivuiltamme!

Koulutuksen järjestäjä

Lapin ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu ja Centria ammattikorkeakoulu

Lisätiedot ja ilmoittautuminen koulutuksen järjestäjän sivulta

Tutustu ja ilmoittaudu

Esteettömän matkailun kehittämisen työpaja

Tule mukaan oppimaan esteettömän matkailun merkityksestä liiketoiminnalle ja pohtimaan sen mahdollisuuksia oman palvelusi kannalta! Tässä…

Esteettömän matkailun kehittämisen työpaja

26.8.202409:00 - 09:00 Muu koulutuksen aihe Kittilä Työpaja Ilm. viim. 19.8.2024

Suora linkki: https://yrityskoulutuskalenteri.fi/koulutukset/esteettoman-matkailun-kehittamisen-tyopaja/

Tule mukaan oppimaan esteettömän matkailun merkityksestä liiketoiminnalle ja pohtimaan sen mahdollisuuksia oman palvelusi kannalta! Tässä koulutuksessa työskentelemme työpajamaisesti niin, että pääset heti pohtimaan oppimaasi oman yrityksesi toimintaan soveltaen. Käymme koulutuksessa läpi seuraavia teemoja:

· Esteetön matkailu – mitä se on ja mitä hyötyä siitä on liiketoiminnalleni?
· Rakennetun ympäristön esteettömyyden perusteet
· Askeleet esteettömyyden kehittämiseen – mitä voit tehdä jo nyt helposti!

Kouluttajana Leviltä paikallinen esteettömän matkailun ja palvelumuotoilun asiantuntija Tea Tuohioja, jolla on myös omakohtaista kokemusta pyörätuolin käytöstä. Tervetuloa mukaan edistämään yhdenvertaisuutta matkailussa ja pohtimaan konkreettisia keinoja siihen! Tilaisuuden kesto on taukoineen noin 3,5 tuntia. Saat koulutuksessa läpikäydyn materiaalin sekä työskentelyn tulokset itsellesi koulutuksen jälkeen.

Tilaisuuteen osallistuminen on maksutonta.
Työpaja on avoin kaikille ja se on suunnattu alueen yrityksille.

Kuva: Timo Veijalainen

Koulutuksen järjestäjä

Kideve Elinkeinopalvelut

Lisätiedot ja ilmoittautuminen koulutuksen järjestäjän sivulta

Tutustu ja ilmoittaudu